пятница, 6 октября 2017 г.

Як найкраще відсвяткувати День посмішки? Звичайно ж насміятися досхочу! Існуванням цього веселого свята, яке людство відзначає у першу п’ятницю жовтня, ми завдячуємо Харві Белу, талановитому художнику з США. Саме він на замовлення однієї поважної страхової компанії вигадав такий знайомий нам жовтий логотип «смайлик». А отримав Харві за це всього 50 доларів. Знав би винахідник, що його творіння так добре приживеться серед інтернет-користувачів і стане чи не найпопулярнішим під час спілкування в мережі! Але тоді був далекий 1963-й. Про сучасні новітні технології зв’язку ще ніхто й не здогадувався.. Вже за місяць тільки лінивий не мав у себе зображення смайлика. А вони були всюди: на одязі, сірниках, візитках, бейджах, а скоро з’явились і на поштових марках. Усміхнена жовта пика настільки полюбилася публіці, що на честь веселого смайлика та його автора й свято особливе вигадали — Всесвітній день усмішки, який вперше відзначили в 1999 році.

четверг, 5 октября 2017 г.

Всесвітній День учителя
Всесвітній день вчителя починаючи з 1994 року щорічно відзначається 5 жовтня, у річницю підписання 1966 року Рекомендації ЮНЕСКО та Міжнародної організації праці (МОП) про становище вчителів
Рекомендація 1966 року народження, яка торік відзначила своє 50-річчя, є основною довідковою базою, що визначає права й обов’язки вчителів у глобальному масштабі.
Всесвітній день вчителя є приводом відзначити попередні досягнення та проаналізувати шляхи подолання перешкод для просування професії вчителя, як-от гостра нестача вчителів. За даними Статистичного інституту ЮНЕСКО, для досягнення загальної початкової та середньої освіти до 2030 року буде потрібно додатково 69 млн вчителів.


воскресенье, 1 октября 2017 г.

День працівників освіти  у 2017 році в Україні відзначають 1 жовтня.

Дорогі вчителі! Вітаю Вас з вашим професійним святом: Днем працівників освіти. Нехай Вам завжди всміхається доля, дарує Вам міцне здоров'я та довголіття. Бажаю Вам здійснення найзаповітніших мрій, а також щоб у ваших родинах завжди панували тепло, радість та затишок. Пам'ятайте, що без Вас цей світ буде набагато гіршим, адже саме освітяни дають надію людству на подальший розвиток!